Menu

Top 3 invenții care au revoluționat lumea

De-a lungul timpului, oamenii au asistat la nenumărate invenții, de care se bucură în prezent. Sunt invenții care le-au schimbat viața și le-au oferit un trai mult mai bun, le-au ușurat munca. Tehnologia a evoluat atât de mult încât nu trebuie să te mai stresezi și să găsești soluții pentru problemele tale. Evoluția rasei umane s-a bazat întotdeauna pe capacitatea omului de a inventa. Încă de la primele arme de vânătoare, focul și roata și imaginația nativă a rasei umane, s-au potrivit, fără dar și poate, pentru a crea cele mai folositoare invenții. 

Astfel că, cele mai populare și remarcabile invenții care s-au realizat în mod total neașteptat, sunt: 

 

1. Artificiile 

 

Se spune că artificiile au fost utilizate pentru prima dată în China. Dar ceea ce nu știu majoritatea oamenilor este că ele au fost inventate accidental, acum 2000 de ani, de către un bucătar chinez. Acesta experimenta rețete culinare, iar din greșeală, a amestecat cărbune, pucioasă și salpetru. Erau ingrediente comune pe vremea aceea, le-a introdus într-un tub de bambus. Surprinzător a fost faptul că atunci când acestea s-au combinat și a intrat în contact cu focul, a explodat și așa au apărut artificiile.  

 

 

 

2. Comunicare   

 

 

Există atât de multe moduri de a comunica, mai ales acum, când tehnologia a avansat atât de mult și a dezvoltat foarte multe căi de socializare. Chiar și atunci când ești invitat la un prieten acasă, întâlnești adesea, înainte de a intră în clădire, un interfon prin care să comunicați, acest dispozitiv fiind extrem de util pentru proprietăți, oferind siguranță și confort constant.

Sunt foarte multe tipuri de interfoane care reprezintă o măsură de securitate care poate fi de mare ajutor pentru tine și restul persoanelor din locuință. Unul dintre beneficiile utilizări unui astfel de interfon este că deține controlul persoanelor care îți calcă pragul. Intră aici și vei afla informații interesante despre aceste dispozitive utile. Convinge-te singur în această privință! 

 

 

 

3. Penicilina 

 

O altă invenție cunoscută este Penicilina. Bacteriologul scoțian Alexander Fleming se afla în laboratorul său și lucra din greu la găsirea unui antidot împotriva unei bacterii care măcina mii de suflete. Pe masa sa de lucru erau multe recipiente de sticlă, care conțineau multe bacterii pe care acesta le analiza intens. Însă, a observat ceva total fascinant, un mucegai de culoare verde-albăstrui, care ataca bacteriile și le diviza. A studiat zile în șir și a descoperit că era acoperit de pete verzi. Cercetătorul i-a pus numele de Penicilină. Testarea medicamentului a dat roade și a descoperit că substanța distruge bacteriile, chiar și în cele mai grele condiții. 

Așadar, ceea ce trebuie să faci este să te bucuri cât mai mult de aceste invenții, să apreciezi faptul că au apărut, iar astăzi le pui în aplicare. Această este doar o scurtă lista cu cele mai utile și uzuale invenții de-a lungul timpului care, banale la o prima vedere, au revoluționat modul în care oamenii comunica și socializează. 

 

Sursa foto: shutterstock.com, pixabay.com 

 

 

 

2 comments

  1. Silvia spune:

    Foarte interesant articolul, big like!

  2. Cristian spune:

    Tarancuto, cele trei inventii sunt ”una”…, daca te-as imita (citez: ”ceea ce nu stiu majoritatea oamenilor”). In afara de penicilina, despre celelalte doua nu cred ca putem spune ca au revolutionat lumea. Te rog sa nu te superi pe mine ca sunt carcotas, dar fac parte dintr-o generatie in varsta si am pretentii, mai ales de la jurnalisti, sa scrie corect gramatical.

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram