Totul despre prune: de ce este bine să le consumi şi ce vitamine conţin ele

Prunele sunt printre cele mai apreciate fructe ale toamnei şi aduc cu ele numeroase beneficii sănătăţii. Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu – un element esenţial unei bune funcţionări a inimii şi sistemului nervos.  

Consumul de prune are şi beneficii, chiar foarte multe.

  • stimulează memoria
  • ideale pentru dietă
  • provin bolile de inimă
  • deţinătoare de carbohidraţi
  • beneficie pentru oase
  • combat anemia
  • previn diabetul

 

 


Medicamentul miraculos din prune


Despre beneficiile prunelor, Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie şi lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu, ne spune că „acestea ajută în prevenirea şi tratarea constipaţiei. O porţie de prune la 2-3 zile, de preferabil seara au acţiune benefică asupra intestinului, stimulând tranzitul intestinal. Mi se cer recomandări de suplimente ajutătoare, dar să nu uităm că prunele, conţin o substanţă, difenilisatina, ce stimulează funcţiile intestinale, combătând cu maxim succes constipaţia.

Căutați fructele de culoare galbenă, care sunt foarte bogate în fibre, ceea ce duce la realizarea senzaţiei de saţietate, la o bună digestie şi la eliminarea reziduurilor din organism”.


Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor diabetice


În privinţa prunelor uscate, Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie menţionează că nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat pentru că au o concentraţie ridicată de glucide.

 

Prunele unt un excelent remediu contra oboselii datorită conţinutului de vitamine şi minerale – potasiu, fier, calciu, fosfor, vitamine A, B şi C. Pulpa conţine quercetină, care acţionează împotriva radicalilor liberi şi fluidifică sângele. Cu cât sunt mai închise la culoare au mai mulţi antioxidanţi, întăresc sistemul imunitar, dar mai ales previn formarea celulelor canceroase. Stimulează sistemul nervos central, au funcţie antibacterică şi antivirală şi sunt şi un aliat preţios pentru perioada menopauzei deoarece previn apariţia osteoporozei.

 

Cei care nu suportă prunele sau nu pot mânca fructe, în general, le recomand remediul natural mlădiţe de merişor care combate  tulburările tranzitului intestinal, fiind util atât în diaree cât și în constipaţie” – recomandă specialistul.

 

HOFIGAL – cea mai importantă companie cu capital integral românesc de pe piața produselor alternative de sănătate – vine în întâmpinarea consumatorilor cu game complete și complexe de purificare a corpului și menținere a sănătății.

Sfaturile dr Anca Daniela Raiciu le găsiţi şi pe pagina Anca Daniela Raiciu pentru Sanatate.

De asemenea, toate produsele menţionate mai sus pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm.

 

 

 

4 thoughts on “Totul despre prune: de ce este bine să le consumi şi ce vitamine conţin ele

Comments are closed.