Tradiții și cultură gastronomică pe Valea Târnavelor

Zi de sărbătoare duminică, 27 august în Dumbrava Sibiului. Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor este al IV-lea târg al comunităților rurale, eveniment desfășurat în cadrul programului Târgul de țară. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc.

 

 

În acest scop, 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu, se vor afla duminică, 27 august, în Muzeul ASTRA.

 

,,Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. De asemenea, vor fi prezenți producători cu produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

 

     

Vizitatorii vor putea urmări meșterii în timpul muncii lor și vor putea să ceară sfaturi și îndrumări practice în arta obținerii de obiecte utile și de bun gust. Ansamblul Strugurelul Valea Viilor va susține suite de jocuri de pe Valea Târnavelor, acompaniați la taragot de Marin Sicoe și la acordeon de Stoica Vasile. În același cadru, corul Bisericii ortodoxe din localitate va susține un concert de cântece religioase.
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

3 thoughts on “Tradiții și cultură gastronomică pe Valea Târnavelor

Comments are closed.