Menu

Transformarea acestui pod te duce cu gândul la vacanţă

Transformarea acestui pod te duce cu gândul la vacanţă

 

Podurile sau mansardele suscită creativitatea unui designer de interior. Provocările unui astfel de spaţiu pot conduce la soluţii foarte creative sau ingenioase, iar la final amenajarea să fie una surprinzătoare. Iată un astfel de model plin de inspiraţie.

 

Amenajarea a fost una complexă şi costisitoare, pe alocuri dificilă. Unul din obstacolele întâmpinate a fost diferenţa de nivel de aproape 40 de centimetri atât la interior, cât şi la exterior. Înălţarea podelei a reprezentat soluţia salvatoare. S-a dovedit a fi şi varianta cea mai funcţională, întrucât s-au putut contura diferite zone, cel puţin pe terasă; avem astfel un spaţiu pentru luat masa (acoperit), o zonă de living exterior (compensând pentru lipsa lui la interior), o zonă de relaxare, potrivită şi pentru a face plajă.

 

 

 

 

 

 

 

 

La interior, suprafaţa de doar 20 de metri pătraţi a impus şi ea o abordarea creativă, dar şi eficientă în acelaşi timp. Zona bucătăriei a fost înălţată, iar în spaţiul rezultat s-a reuşit încorporarea unui pat-canapea, care tranformă spaţiul respectiv din dormitor în living. Astfel, micului apartament conturat nu-i lipseşte nicio funcţiune de baza, fiecare zona fiind bine conturată pentru a putea fi folosită la potenţialul ei maxim.

S-a folosit acelaşi tip de parchet din lemn stratificat pentru întreaga locuinţă, iar la exterior doar duşumea tratata pentru a rezista anotimpurilor, fie soare arzător, fie ploaie.

Amenajarea se află în Barcelona, Spania, aşa că terasa poate fi folosita aproape tot timpul anului, graţie climei mai blânde iarna. Mai multe fotografii şi informaţii găsiţi pe Povestea Casei.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram