Menu

Trenul Orient Express a făcut tradiționala oprire la Sinaia şi în 2017

Trenul Orient Express a ajuns în România și în anul 2017.

Poveste acestui spectaculos tren de epocă începe la data de 4 octombrie 1883, când pleca în prima sa călătorie, din Gare de Strasbourg (Paris), cu destinaţia Istanbul.

O dată pe an, în această perioadă, Orient Express-ul ajunge și la București, având ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – București – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneția.

foto: CFR Călători

 

Fiecare vagon, construit în anii 1920, are propria poveste legată de numele unor regi sau al unor celebrităţi.

Vagoanele au fost reabilitate şi asigură tot confortul şi luxul călătorilor. Cristal veneţian, tapiserii orientale, porţelanuri chinezeşti şi piese de mobilier din cedru sau lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul să arate ca odinioară.

„Este a 19-a călătorie pentru noi de la Paris la Istanbul și retur și este la fel de emoționat de fiecare dată. Pasagerii sunt foarte bucuroși să traverseze toate țările. Călătorim din Paris și suntem foarte fericiți să fim aici în Sinaia. (…) Ne-am oprit mereu în Sinaia pentru că este o oprire istorică datorită regelui Carol și trecutului pe care el l-a avut cu Orient Expresul. (…) Este o oprire specială pentru noi, mai ales să îi vizităm castelul”, a declarat Bruno Jensens, senior tren manager.

 

foto: CFR Călători

 

Potrivit acestuia, în tren se află 98 de pasageri și 44 de membri ai staff-ului, care depun toate eforturile pentru a face ca fiecare turist să aibă parte de o călătorie perfectă.

 

foto: CFR Călători

 

foto: CFR Călători

 

foto: CFR Călători

 

foto: CFR Călători

 

foto: CFR Călători

 

foto: CFR Călători

 

foto: CFR Călători

 

Reprezentanți ai Primăriei Sinaia au declarat, pentru AGERPRES, că turiștii din Orient Express au fost întâmpinați de oficialitățile locale, iar apoi au vizitat Castelul Peleș situat pe domeniul regal din stațiune.

„După 134 de ani, celebrul tren de epocă Orient Express traversează din nou România. Povestea lui începe la 4 octombrie 1883, când pleca în prima sa călătorie, din Gare de Strasbourg (Paris), cu destinația Istanbul. (…) Fiecare vagon, construit în anii 1920, are propria poveste legată de numele unor regi sau al unor celebrități. Vagoanele au fost reabilitate și asigură tot confortul și luxul călătorilor. Cristal venețian, tapiserii orientale, porțelanuri chinezești și piese de mobilier din cedru sau lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul să arate ca odinioară”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CFR Călători.

sursa info: www.agerpres.ro

2 comments

  1. absolut fantastica o astfel de incursiune.

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram