Trucuri ce te ajută în amenajarea casei. Dormitorul, oaza de linişte a fiecărei persoane

Din dormitor ieşi dimineaţa, în dormitor intri seara. Aşa că ţine cont de un singur lucru: imaginea generală a unui dormitor este dată de detalii, care de cele mai multe ori sunt mai importante decât mobilierul. De asemenea, mai există un lucru de care trebuie să ţinem cont: dormitorul trebuie să fie mereu curat şi aerisit, întrucât aglomerarea obiectelor, praful şi dezordinea reduce fluxul de energie.

 

Dormitorul, oaza de linişte a fiecărei persoane

 

Dormitorul este oaza de liniştere a fiecărei persoane, este spaţiul intim, căruia trebuie să-i acordăm atenţie. Dormitorul este locul acela unde ne adăpostim împotriva agitaţiei, este acel hotar dintre lumea interioară şi lumea exterioară. Pentru a face şi a obţine toate acestea la amenjarea unui dormitor trebuie să ţinem cont de câteva lucruri esenţiale legate de mobila.

 

 

1.Patul

Primul obiect care îl aducem într-un dormitor este patulşi evident salteaua. Paturile de două persoane pot avea saltele cu lăţime de 140 cm, 160 cm, 180 cm şi 200 cm.

Atenţie! Când alegi un anumit tip de saltea, trebuie să ai în vedere că patul, de fapt cadrul acestuia trebuie să fie mai lat decât salteaua.

 

2. Locul

Am adus patul, acum unde îl aşezăm în cameră? Patul poate fi aşezat oriunde, numai că trebuie să alegem încă de la început ce vrem să vedem în faţă atunci când stăm în pat.

Atenţie! De regulă, patul se pune astfel încât să poţi vedea atât uşa, cât şi fereastra.

 

3. Ţesăturile

Ţesăturile înseamnă atât covorul, lenjeria de pat cât şi perdelele şi draperiile. Cu ajutorul lor poţi da stilul dormitorului.

Atenţie! Degeaba alegi un mobilier clasic, dacă ai o lenjerie de pat colorată. Acelaşi lucru este dacă alegi un dormitor minimalist, dar ţi-a pus o lenjerie cu broderie.

 

Printre cele mai simple metode de a decora un dormitor este şi montarea tapetului. De exemplu, poţi pune câteva bucăţi de tapet în spatele patului. Acesta este simplu de montat si nu este costisitor.

Dacă ai un dormitor mic şi vrei să dai impresia de mare, foloseşte oglinzile. Dacă nu vrei oglinzi adevărate, poţi folosi folie autocolantă cu aspect de oglindă. O poţi lipi uşor de exemplu pe uşa dulapului şi vei crea astfel iluzia unui spaţiu mai mare.

 

 

Amenajarea livingului între armonie şi bun gust

 

 

Dacă dormitorul ne asigură liniştea şi energia de a doua zi, livingul este locul de socializare. Amenajarea unui living este practic o reflexie a gusturilor şi personalităţii fiecăruia dintre noi.

Livingul trebuie să fie o cameră confortabilă, forma ei în general este pătrată, dacă nu dreptunghiulară şi cu ferestrele îndreptate cât mai mult spre soare. Pentru că livingul este aşezat la parter nu este bine să se vadă din uşa de la intrare. Ideal ar fi ca la intrare să existe un hol care să-ţi atragă atenţia.

 

 

Cum amenajăm livingul depinde de fiecare în parte, dar totuşi câteva reguli de bază tot există.

  • foloseşte un singur covor şi acela să fie aşezat în centru astfel încât să acopere o suprafaţă mai mare decât zona ocupată de canapea, fotolii şi măsuţa de cafea.
  • dacă ferestrele sunt largi, alege draperii simple
  • aşează un tablou de mari dimensiuni deasupra şemineului sau deasupra canapelei. În living sunt binevenite pictura şi fotografii, aşa că evitaţi kitsch-ul.

 

De reţinut!

Lemnul şi decoraţiunile naturale nu trebuie să lipsească din nicio cameră, fie că sunt plante sau decoraşiuni din lemn.

 

 

4 thoughts on “Trucuri ce te ajută în amenajarea casei. Dormitorul, oaza de linişte a fiecărei persoane

Comments are closed.