Trucuri pentru un grătar perfect: carne, pește, legume, fructe

Când vine vorba de a vă bucura de adunări în aer liber și de a savura mese delicioase, un grătar este favoritul mereu. În timp ce grătarul oferă o modalitate fantastică de a găti o varietate de alimente, stăpânirea artei de a găti carnea la perfecțiune necesită un anumit nivel de cunoștințe. 

Indiferent dacă sunteți un novice sau un bucătar experimentat, acest articol vă va ghida prin cele mai bune modalități de a găti carne la un grătar, asigurându-vă că creațiile dumneavoastră culinare sunt un succes de fiecare dată.

Fundamentul unei experiențe grozave de grătar începe cu selectarea bucății potrivite de carne pentru gratar. Diferitele bucăți au niveluri diferite de frăgezime și conținut de grăsime, ceea ce le afectează timpul și metoda de gătire. 

Optați pentru bucăți precum coastă, mușchi, cotlete de porc sau pulpe de pui, deoarece tind să fie potrivite pentru grătar și să ofere rezultate aromate.

Cum pregătim grătarul

  • Curățați toată cenușa rămasă de la grătarul anterior
  • Încingeți grătarul foarte bine înainte de folosire
  • Curățați-l cu perie de sârmă odată încins
  • Ungeți bine cu grăsime grătarul, înainte de a așeza orice pe el

Odată ridicate toate produsele de pe grill, acesta poate fi curățat grosier sau lăsat pur și simplu să se ardă până la capăt

Cum pregătim carnea

  • Scoateți carnea din frigider înainte de a fi pusă pe grill și lăsați-o la temperatura camerei în jur de 20 de minute, altfel se prelungește timpul de gătire și riscați să pierdeți toată suculența cărnii
  • Nu amestecați carnea gătită cu cea crudă! Folosiți vase și ustensile diferite.
  • Marinați în prealabil carnea sau folosiți sosuri condimentate în timpul procesului de gătire. Atenție, însă, dacă sosul conține zahăr, nu îl puneți de la început, pentru că riscați să se ardă repede.
  • Peștele totdeauna se gătește pe partea cu piele, dacă nu este întreg, (fileurile este de preferat să le așezați în folie), iar de obicei pielea rămâne lipită de grătar, așadar nu trebuie să insistați.

Dacă vrei să faci burgerii trebuie să știi că pentru carne tocata trebuie să folosești fleica de vită combinată cu spată sau greabăn. Carnea trebuie să aibă și grăsime, pentru ca burgerii să iasă gustoși.

De ce e bine să stropești grătarul cu bere

Trebuie să faci acest lucru înainte să pui carnea pe el. Este vorba de un truc genial. Specialiștii în bucătărie spun că berea poate să reacționeze cu fibrele din carne.

Prin acest proces, ele sunt făcute mai fragede și mai suculente. Dar și apa minerală are aceeași proprietate, așa că ați putea să o folosiți și pe aceea în caz că nu aveți bere.

19 thoughts on “Trucuri pentru un grătar perfect: carne, pește, legume, fructe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *