Menu

Uleiurile esențiale de smirnă și șovârf, două remedii tocmai bune pentru trup și suflet

Smirna este un produs superior tămâiei și cu un miros deosebit de plăcut. Este rășina produsă de un arbore mic, cu ramuri ceruite din ținuturile Mării Roșii. Cuvântul „smirna” își are originea într-un cuvânt ebraic vechi, care înseamnă ”a fi amar”, smirna fiind într-adevăr o substanță amară cum de altfel sunt mai toate rășinoasele.

 

La nivel mental smirna activează puterea interioară

La nivel fizic, revitalizează organismul

 

Smirna nu doar că miroase divin, dar are și proprietăți farmaceutice. Despre proprietățile smirnei, doctorul în farmacie și specialist în gemoterapie, Anca Daniela Raiciulector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu spune că încă din cele mai vechi timpuri smirna favorizează intrarea într-o stare de spirit specială.

 

”Smirna activează puterea interioară a persoanei, Favorizează concentrarea și meditația, clarifică mentalul și mărește puterea de focalizare asupra sinelui propriu”, spune dr. Anca Daniela Raiciu, adăugând că ”la nivelul trupului fizic smirna este capabilă să combată indigestia și diareea și ajută în vindecarea de bronșite, răceli, tuse, gripă, revitalizând tot organismul și punând sângele în mișcare.

Ajută mâinile și picioarele reci”.

Pentru îmbunătățirea circulației. Specialiștii au constatat că smirna întărește sistemul imunitar și spun ei, stimulează producția de celule albe în sânge. În stările de oboseală intelectuală și astenie, terapeuții recomandă câte 20 de picături de tinctură, diluate în puțină apă, de patru-șase ori pe zi. Totodată, specialiștii acelor timpuri au descoperit că smirna, ca și tămâia, răspândește o mireasmă deosebită cu renumite puteri vindecătoare. Smirna este simbolul olfactiv al cumințeniei spirituale, iar în tradiția românească a dat naștere la două expresii populare: cuminte smirnă și taci smirnă.

 


Bine de știut!

 

  • Infuzia de smirnă se prepară din două bobițe de smirnă ce trebuie puse într-un pahar de apă clocotită
  • Paharul se ține acoperit o jumătate de oră
  • Smirna nu se topește în apă, dar lasă în apă aroma sa și o parte dintre proprietățile terapeutice conținute

 

 

 

Uleiul de sovârf înlătură grijile și ajută respirația și digestia

 

Calități profilactice are și șovârful. Este planta căreia în tradiția românească i se mai spune și busuiocul de pădure, apreciată pentru mirosul ei îmbietor.  Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie și specialist în gemoterapie și  lector universitar la Facultatea de Farmacie Titu Maiorescu  spune despre această plantă că are foarte multe calități medicinale.

”În vechime nu existau odorizante sau dezinfectate pentru încăperi așa că oamenii foloseau plante, rășini sau amestecuri capabile să reîmprospăteze energiile vechi ale unei case. Așa că șovârful, alături de levănțica era pus printre așternuturi mai ales pentru mirosul plăcut, cât și pentru protecția de molii”.

 

Astăzi, uleiul esențial volatil din șovârf realizat de Hofigal este valorificat foarte bine. Este un supliment alimentar natural care aduce substanțe bioactive prețioase pentru respirație și digestie, ameliorând tulburările gastro-intestinale cu balonări și crampe abdominale și împiedicând procesele fermentative din intestine.

 

 

Uleiul esențial volatil din șovârf realizat de Hofigal este un supliment alimentar natural care sedează sistemul nervos central și înlătură stările de oboseală, stresul și senzația frustrantă a grijilor apăsătoare.

Mod de administrare:

Uleiul de sovârf poate fi luat atât de către adulți cât și de copii de peste 7 ani, astfel:

  • Adulți:

câte 2 – 6 picături de 2 – 3 ori pe zi, diluate într-o ceaşcă de apă sau o linguriţă de miere, după mesele principale.

  • Copii peste 7 ani:

câte 1 – 2 picături de 2 – 3 ori pe zi într-o linguriţă de miere, după mesele principale sau la recomandarea medicului.

 

 

 

Uleiul esențial natural de sovârf produs de HOFIGAL cât și alte produse naturiste pot fi comandate online sau cumpărate de la farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar şi din Farmacia Cleofarm .

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram