Menu

Unde aşezăm aparatul de aer condiţionat?

În curând vine vara cu temperaturile ei ridicate, aşa că ajutorul nostru de nădejde este aerul condiţionat. Fie în maşină sau în casă, aerul condiţionat a devenit deja o necesitate.

De fapt, fie că vorbim de vară sau iarnă, un aparat de aer condiţionat este ideal pentru orice încăpere. Îl poţi aşeza în living, bucătărie, dormitor,  hol sau în spaţiile de birouri. Vara, aerul condiţionat ajută la răcirea încăperii şi contribuie la îmbunătăţirea calitatii aerului. Deoarece temperaturile sunt în creştere vara, încăperile locuinţelor devin călduroase cu un aer greu de respirat, un aer umed.

Pentru ca un aparat de aerul conditionat să funcţioneze corect, acesta are nevoie şi de o îngrijire permanentă. Specialiştii spun că un aparat aer conditionat trebuie verificate şi curăţate anul, iar temperatura să fie setată cu cel mult 10 grade Celsius sub cea din exterior pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii.

Dacă ai folosit aerul condiţionat iarna, atunci cu atât mai mult acesta trebuie să beneficieze de 3 operaţiuni, destul de simple, dar foarte importante pentru aparat.

Verifică unitatea exterioară a aerului condiționat

E bine chiar să îl ștergi un pic de praf, e bine să arunci frunzele care pică pe el sau orice lucru pe care îl vezi tu că poate deranja la funcționarea acestuia. Sigur, acesta este făcut să reziste, dar cu toate astea trebuie să fim atenţi.

Curăță filtrele de praf

Filtrele sunt foarte importante! Da, este o chestie repetitivă, dar care trebuie făcută. Sunteți obligați. O puteţi face singuri sau chemaţi instalatorul.

Șterge aerul condiționat cu soluție

Soluţiile pentru curăţarea aparatului de aer condiţionat sunt cele mai indicate. La fel şi în cazul filtrelor şi această operaţiune o putem face singuri sau chemăm instalatorul în ajutor.

Unde e cel mai bine să aşezi aparatul de aer condiţionat

Cel mai potrivit loc pentru aparatul de aer condiţionat este cel în care e nevoie de aer rece, cum ar fi livingul, dormitorul, bucătăria. Apoi urmează să decizi pe ce perete e cel mai bine să-l aşezi.

Dacă doreşti doar un aparat de aer condiţionat, atunci trebuie să-l instalezi în locul unde petreci foarte mult timp şi unde acesta ar putea avea o arie mai mare de acoperire. În acest fel ai siguranţa că nu va trebui să aştepţi ca întreaga casă să se răcească pentru a beneficia de ventilaţie.

În ceea ce priveşte unitatea de aer condiţionat din dormitor, aceasta trebuie amplasată în partea stângă sau dreaptă a laturilor patului, dar niciodată deasupra capului sau pe peretele opus patului.

De asemenea, este recomandat să cumpărăm un aparat cu funcţia de temporizare, astfel încât să îl programăm să se oprească singur atunci când temperatura din încapere a ajuns la valoarea dorită. În cazul în care la montarea aparatului, peretele suferă o deteriorare să ştiţi că puteţi repara folosind un produs cum ar fi adeziv gresie. Îl găsiţi şi colorat, în cazul în care aveţi culoare pe perete.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram