Menu

Vasele pe care nu trebuie să le spelăm în maşina de spălat vase

Indiferent cât ne-ar relaxa spălatul vaselor, tot vom claca într-o bună zi. Aşa că norocul nostru vine de la maşina de spălat vase, care din ce în ce începe să capete la fel de multă importanţă ca cea de spălat rufe.

            Aşa că în ultimii ani, maşina de spălat vase a devenit aliatul de încredere pentru oricare dintre noi care are un program foarte aglomerat. Ce trebuie să ştim, totuşi de la bun început este că nu orice tip de veselă poate fi spălat la maşină.

Vesela de argint nu se spală la maşina de spălat vase

            Dacă ai vase sau tacâmuri din argint nu le spăla automat, ci manual. La fel şi tocătoarele din lemn sau altele ustensile care au coada din lemn sau os. Argintăria se poate deteriora foarte repede, iar lemnul sau osul poate crăpa. Motivul este detergentul foarte puternic folosit la maşina de vase.

            De asemenea, nu este indicat să spălăm la maşina de spălat vasele care au porţiuni care nu sunt rezistente la temperaturi ridicate. Explicaţia vine de la faptul că în urma contactului cu apa fierbinte, acestea suferă mari deformări.

Vasele din fontă, cositor şi aluminiu pot rugini sau se pot deteriora, drept pentru care este mai bine să le speli de mână.

Vasele din ceramică, yena, porţelan,  cele mai rezistente

            Articolele confecţionate din ceramică, yena şi porţelan pot fi curăţate fără nicio problemă la maşina de spălat vase. La toate acestea se adaugă paharele din sticlă. Acestea se pot spăla fără nicio grijă, doar că trebuie aşezate cu grijă pentru a nu se sparge sau zgâria. Indicat ar fi ca ele să fie aşezate, astfel încât să se adingă de alte vase, iar cănile şi ceştile trebuie aşezate cu gura în jos.

De asemenea, electrocasnicele pentru procesarea alimentelor şi a băuturilor fierbinţi şi reci, cum ar fi blenderul se poate spăla la maşina de spălat vase. Vorbim aici de vasele acestor electrocasnice.

Aşadar, pentru a avea mereu farfuriile, tacâmurile, cănile şi paharele impecabile este nevoie să avem grijă şi de maşina de spălat vase. Durabilitatea ei, dar şi eficienţa este strict legată de modul în care o curăţăm.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram