Menu

Vine vara | Cum pregătim aparatul de aer condiţionat

Vara cu temperaturile ei ridicate tocmai se apropie, aşa că ajutorul nostru de nădejde este aerul condiţionat. Fie în maşină sau în casă, aerul condiţionat a devenit deja o necesitate.

De fapt, fie că vorbim de vară sau iarnă, un aparat de aer condiţionat este ideal pentru orice încăpere. Îl poţi aşeza în living, bucătărie, dormitor,  hol sau în spaţiile de birouri. Vara, aerul condiţionat ajută la răcirea încăperii şi contribuie la îmbunătăţirea calitatii aerului. Deoarece temperaturile sunt în creştere vara, încăperile locuinţelor devin călduroase cu un aer greu de respirat, un aer umed.

Pentru ca un aparat de aerul conditionat să funcţioneze correct, acesta are nevoie şi de o îngrijire permanentă. Specialiştii spun că aerele condiţionate trebuie verificate şi curăţate anul, iar temperatura să fie setată cu cel mult 10 grade Celsius sub cea din exterior pentru a ne proteja sănătatea pe timpul verii.

 

 

Dacă ai folosit aerul condiţionat iarna, atunci cu atât mai mult acesta trebuie să beneficieze de 3 operaţiuni, destul de simple, dar foarte importante pentru aparat.

 

1.      Verifică unitatea exterioară a aerului condiționat

E bine chiar să îl ștergi un pic de praf, e bine să arunci frunzele care pică pe el sau orice lucru pe care îl vezi tu că poate deranja la funcționarea acestuia. Sigur, acesta este făcut să reziste, dar cu toate astea trebuie să fim atenţi.

 

2.      Curăță filtrele de praf

Filtrele sunt foarte importante! Da, este o chestie repetitivă, dar care trebuie făcută. Sunteți obligați. O puteţi face singuri sau chemaţi instalatorul.

 

3.      Șterge aerul condiționat cu soluție

Soluţiile pentru curăţarea aparatului de aer condiţionat sunt cele mai indicate. La fel şi în cazul filtrelor şi această operaţiune o putem face singuri sau chemăm instalatorul în ajutor.

 

Cum se întreţine corect boilerul

 

Dacă am rezolvat problema legată de pregătirea aparatului de aer condiţionat pentru vară, acum trebuie să ne gândim şi la apa caldă. Dacă aveţi boiler electric să ştiţi că şi acesta are nevoie de o îngrijire permanent. Boilerul electric reprezintă una dintre cele mai comode alegeri pentru că nu implică costuri mari sau modificări complicate ale instalației de apă. Duşmanul numărul unu al unui boiler, cum de altfel şi al unei central este calcarul.  Principalul simptom îl vei simți chiar pe pielea ta, apa nu se mai încălzește. Pentru a evita neplăcerile cauzate de depunerile de calcar, periodic trebuie să beneficieze de o verificare.

De asemenea, trebuie să fim atenţi la termostatul boilerului şi mare grijă la protejarea împotriva variațiilor de tensiune electrică. Un alt semnal de alarmă în funcționarea boilerului îl reprezintă apariția pierderilor de apă în mod continuu.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram