Vine vremea cireşelor! Să nu uităm de beneficiile lor

Pensiunea Cartref a Dorotheei. „Cartref”, înseamna în Țara Galilor – ”casa primitoare”
12 mai 2015
Mimosa sau arborele de mătase
13 mai 2015

Sufletul meu e greu ca şi crengile cireşului tău; o iarnă întreagă acoperit de ninsori, singur ca ciorile negre şi corbii şi mai negrii. Dar sufletul meu, o iarnă întreagă a fost alb, şi în el te aşteaptă cireşele, primăvara cireşelor mele.

<Ionel Teodoreanu>

Nu uit descrierea lui Ionel Teodoreanu, cum nu uit cireşul din curtea mea, când eram copil. S-a uscat între timp :(.

cirese-de-mai-poza-8-45817x1024

d3c3c61e5513ad3ac7ef5c5ff394fff6

Nu uit descrierea lui Ionel Teodoreanu, cum nu uit cireşul din curtea mea, când eram copil. S-a uscat între timp :(.

E luna mai şi deja încep cireşele de mai să se coacă. Cireşele sunt fructe gustoase şi hranitoare, cu un puternic efect detoxifiant şi acţiune depurativă; de aceea, consumul acestora este recomandat în mod special persoanelor care suferă de reumatism, gută, constipaţie, litiază biliară şi renală.

f8a5999cee2b60355b18c07832964c62

Cercetătorii susţin că persoanele mai în vârstă îşi pot prelungi programul de somn cu o oră pe zi, dacă aleg să consume suc de cireşe de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Insomnia afectează între 23% şi 34% din populaţie, cu varsta de 65 de ani sau mai mare, potrivit Daily Mail. Este definită drept incapacitatea de a ne putea odihni mai mult de trei nopţi pe săptămână, în medie. Pentru unii poate fi privită drept enervantă, dar pe termen lung devine o reală problemă de sănătate.
În afara de calitatilor lor antiinflamatorii, cozile de cireşe sunt renumite pentru acţiunea lor diuretică. Ceaiul se prepară prin fierberea a 30g de cozi de cireşe într-un litru de apă, se strecoară şi se beau trei căni pe zi.
Un remediu care poate fi folosit pentru tratarea gripei este macerarea a 50g de cozi de cireşe într-un litru de apă timp de 12 ore.

f8a5999cee2b60355b18c07832964c62

Prin acţiunea de reechilibrare a pH-ului din sânge, cireşele diminuează efectele acestor tulburari. Gustul dulce al cireşelor este oferit de fructoză care este pefect asimilată de diabetici. Cireşele sunt utile pentru remedierea pielii uscate: un pumn de cireşe fără sâmburi se mixează, iar pasta obţinută se aplică pe faţă. După 20 de minute, tenul se va clăti cu apă minerală sau cu apă fără calcar.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest