Vizitează România! Art&Craft continuă şi anul acesta campania de promovare a României

Că România este o țară frumoasă o ştim bine cu toţii. Este drept că regula de bază a noastră a tuturor românilor trebuie să fie: înainte de a vizita lumea, trebuie să-ţi vizitezi țara.

România are foarte multe locuri frumoase, unele merită măcar şi pentru o dată în viaţă să mergi să le vizitezi.

 

 

Mi-am propus de ceva timp să vizitez Castelul de Lut din Valea Zânelor. Timpul trecea şi eu nu mai ajungeam. Ba am vrut iarna, ba vara, dar până la urmă am ajuns primăvara. Primăvara este anotimpul meu preferat, anotimpul în care totul prinde viaţă, renaşte.

 

 

În drum spre Sibiu, de pe drumul european E68, faci stânga către localitatea Porumbacu de Sus la poalele munţilor Făgăraş. Mi-a plăcut ce am văzut. O întoarcere în timp, dar totodată şi un pic de modernism.

 

 

Castelul de lut este proiect privat care-și are începuturile în martie 2014, şi are la bază conceptul ”casa naturală de poveste”, mai precis casa piticilor din Povestea Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici.

 

 

Un castel cu o structură din lemn, tencuială exterioară din var și nisip, având în laterale două turnuri din piatră de râu. Deşi neterminat prin interior, micul castel din lut (adică pământ precum casele bunicilor) se va transforma într-o pensiune de 4 margarete cu 10 camere, dintre care 4 apartamente. Fiecare cameră şi evident fiecare apartament are intrare individuală și beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș, care acum încă mai aveau zăpadă pe ei.

 .
.
 .
.

Deocamdată, Castelul de lut este doar o minune fotografică, se poate spune că este noua atracţie turistică din România. Restaurantul construit exclusiv din piatră este aproape gata, iar amenajarea camerelor, speră proprietarii undeva spre finalul anului. Proprietarii, doi tineri bucureşteni care au dat viaţa de la oraş pe un ţinut de poveste, asta şi pentru faptul că au râul jos şi muntele sus.

 

 

Până la finalizarea proiectului, mii de turiști din toate colţurile ţării vin să admire castelul de lut. La intrare se plăteşte doar o taxă de intrare de 5 lei de persoană.

 .
.
 .
.
 
Vizitează şi promovează România
.
.
Un proiect frumos de promovare  este cel al prietenilor mei de la Art & Craft, aflaţi în al treilea an în care continuă campania de promovare a României.

Anul acesta campania de promovare a României cuprinde oraşele Maramureş şi Oradea. În primul rând, Maramureşul este un loc încărcat cu istorie, cu multe obiective turistice de excepţie, cunoscute atât în ţară cât şi în străinătate. Maramureşul este un loc care trebuie neapărat vizitat de către toţi cei care au ca pasiune excursiile, călătoriile şi aventura.

 

Alexandra Ungureanu, manager comunicare Art & Craft împreună cu jurnalista Diana Cosmin au plecat la drum spre cele două mari oraşe pentru a descoperi noi secrete, ca apoi să ne convingă să vizită Maramureşul şi Oradea.

 

 .
.
.
.
 .
.
 
Mânăstirea Bârsana este aşezată pe Valea Izei, iar primele atestări datează din anul 1390
 .
Anul trecut, campania de promovare a României a cuprins câteva oraşe ce s-au impus de-a lungul vremurilor chiar şi la nivel internaţional. Timişoara, de exemplu a fost primul oraş european, al doilea după New York care a introdus iluminatul electric stradal, în 1884. În toamna anului 2016, oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală culturală europeană în anul 2021
 .
 .

.

 

Oraşul Sibiu nici el nu s-a lăsat mai prejos. În 2007 a fost primul oraș din estul Europei cu un astfel de titlu, de Capitala Culturală Europeană alături de Luxemburg.
 .
 .

 .
 .

Deci, până în prezent ne bucurăm de desemnarea a două oraşe drept capitale culturale europene. Unul a făcut faţă cu brio, şi a atras mii şi mii de turişti şi atrage în continuare, iar Timişoare se pregăteşte intens să facă faţă acestei noi provocări.

Înainte de a pleca la drum spre marile oraşe ale ţării poţi intra pe canalul de youtube Art&Craft pentru a fi pregătit atunci când vei ajunge la faţa locului.
.

Nu ştii încă unde să pleci în vacanţă în această vară. Ce zici de un altfel de tur al României? Un tur care să includă locuri spectaculoase de la noi din ţară. Vizitează şi promovează România!

.

4 thoughts on “Vizitează România! Art&Craft continuă şi anul acesta campania de promovare a României

Comments are closed.