Menu

Yakasha Festival în parcul Izvor. Goran Bregovic și Ovidiu Lipan Țăndărică, invitaţi speciali

Zeci de artiști din Balcani vor lua parte la Yakasha Festival, un concert maraton în Parcul Izvor, organizat de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

YAKASHA FESTIVAL cu ”Poveștiri din București

Cultură balcanică și identitate proprie”, consolidarea dialogului intercultural și dezvoltarea capacității de colaborare, extinderea posibilităților de derulare a unor activități variate în domeniul artistic și cultural la nivelul Sectorului 5 și a întregii Capitale, prin organizarea constantă a activităților menite să promoveze identitatea culturală a fiecărui popor din spațiul balcanic; satisfacerea nevoilor tinerilor iubitori de muzică și cultură balcanică și conturarea ideii de apartenență la spațiul geografic multicultural; crearea accesului publicului la elementele culturale ale minorităților – muzică, obiceiuri, dansuri, tradiții.

Prima ediție a festivalului YAKASHA reunește nume reprezentative ale muzicii cu savoare balcanică. Timp de 5 zile (28 aprilie-2 mai 2017), pe scena din Parcul Izvor, vor susține recitaluri artiști din România, Serbia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Austria, Ucraina, Belgia, Grecia.

Cel mai mare și mai cunoscut ambasador al muzicii balcanice, Goran Bregovic, vine la #YakashaFestival, pe data de 30 aprilie 2017

 

Goran Bregovic And His Wedding And Funeral Band, Antwerp Gipsy Ska Orkestra [Belgia], Boban Markovic [Serbia], Bosquito [România], Cobzality + Crispus [România] , Cuibul [Moldova], Dzambo Agusevi Orchestra [Macedonia], Eleftheria Eleftheriou [Grecia], Elli Kokkinou [Grecia], Fanfara Ciocarlia [România], Gipsy Casual [România], Ionuț Galani [România], Kal [Serbia], Magnifico [Slovenia], Marius Mihalache Band [România], Naked [Serbia], Russkaja [Austria], Szempol Offchestra [România], Țăndărică+Stelu Enache+ Balcano+Fanfara 10 Prăjini [România], Taraf De Haidouks [România], Vopli Vidopliassova [Ucraina], Vrelo [Serbia], Zdob Si Zdub [Moldova].

 

foto: YouTube

Muzica va fi completată de dans și mișcare scenică, alte forme de artă, jocuri sportive și de creație, workshop-uri, proiecții video, accesul la informație referitoare muzica și tradițiile balcanice, promovarea produselor tradiționale caracteristice fiecărei țări.

Una dintre cele mai populare artiste din Grecia, cu o mulțime de hituri la activ, Elli Kokkinou se alătură şi ea celorlaţi artişti de renume ce vor urca pe scena primei ediţii a Yakasha Festival 2017.

Va fi organizat și un show culinar, unde se vor prepara cea mai mare salată grecească, cea mai mare plăcintă sârbească, cea mai lungă baclava, cel mai mare ceaun cu pomana porcului.
Intrarea este liberă.

Programul Yakasha Festival 2017. Concertele încep la ora 17.00

Vineri, 28 aprilie
Zdob și Zdub
Cobzality & Crispus
Cuibul
Marius Mihalache Band
Gipsy Casual
Ionuț Galani

Sâmbătă, 29 aprilie
Magnifico (Slovenia)
Antwerp Gipsy SKA Orkestra (Belgia)
Ilinka și Andrei Florea
Vrelo (Serbia)
Bosquito
Szempol Offchestra

Duminică, 30 aprilie
Goran Bregovic
Ovidiu Lipan Țăndărică & Stelul Enache & Balcano & Fanfara 10 Prăjini
Vopli Vidopliassova [Ucraina]
Boban Markovic (Serbia)
Kal (Serbia)

Luni, 1 Mai
Dragana Mirkovic (Serbia)
Taraf de Haidouks
Naked (Serbia)
Eleftheria Eleftheriou (Grecia)
Balkan Taksim

Marți, 2 mai
Elli Kokkinou (Grecia)
Fanfara Ciocârlia
Russkaja (Austria)
Dzambo Agusevi Orchestra (Macedonia)
Djazz & Happy Sins

Aşadar, sunteţi aşteptaţi la un eveniment – maraton, gândit a se desfășura pe principiul unui festival cultural interetnic, reprezentativ pentru valorile social – culturale ale zonei balcanice.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

One comment

 1. Mihai spune:

  Asigurari Bulgaria anulate
  Asigurare Bulgaria anulata
  Mega teapa cu asigurari de Bulgaria.
  .
  Recrex, firma din Suceava care a activat ca reprezentant de daună al Dallbogg, a notificat Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) că a reziliat contractul cu firma din Bulgaria, au arătat, pentru Profit.ro, mai multe surse, inclusiv oficiale. Loss-adjusterul din Suceava susține că a achitat în contul daunelor provocate de clienți cu RCA la Dallbogg, care au produs daune pe teritoriul României, aproximativ 400.000 de euro pe care nu i-a mai recuperat de la asigurător, așa cum era firesc. Recrex solicită, în acest context, ca banii să îi fie returnați de către Biroul Carte Verde. Potrivit principiului de funcționare al sistemului internațional Carte Verde, în situația unei daune transfrontaliere, cel care achită dauna către păgubit este corespondentul local al asigurătorului, în acest caz Recrex.
  Potrivit principiului de funcționare al sistemului internațional Carte Verde, în situația unei daune transfrontaliere, cel care achită dauna către păgubit este corespondentul local al asigurătorului, în acest caz Recrex.
  Corespondentul ar trebui să primească suma respectivă de la asigurător, în acest caz Dallbogg. Dacă acest lucru nu se întâmplă, corespondentul este îndreptățit să solicite sumele achitate de la biroul Carte Verde din țara unde s-a petrecut dauna, în acest caz BAAR. Mai departe, biroul Carte Verde din țara unde s-a întâmplat dauna se va duce să recupereze banii de la Biroul Carte Verde din țara de unde este înmatriculat automobilul condus de șoferul vinovat, în acest caz Bulgaria. În ultimul pas, Biroul Carte Verde din Bulgaria va încerca să își recupereze paguba tot de la Dallbogg.
  .
  Dallbogg ataca in instanta si anuleaza mii de polite de asigurare emise de Bulrom Insurance Broker.
  Bulrom Insurance Broker este partener oficial al Recrex si pina de curand principalul partener al Dallbogg.
  Bulrom Global Group, spun surse apropiate situației, a adus vânzări semnificative Dallbogg, firmă care era aproape necunoscută în Bulgaria în urmă cu 4-5 ani când a început afacerile cu polițe vândute românilor. În fapt, susțin sursele citate, pentru o lungă perioadă de timp, cel mai important business al Dallbogg au fost tocmai vânzările din România.
  Anul trecut, însă, relațiile au început să se răcească iar în prezent există un conflict deschis, inclusiv cu laturi penale.
  .
  Dallbogg susține că Bulrom Insurance Broker i-a adus un prejudiciu de circa 800.000 de euro prin neplata primelor încasate de la clienții din România. În acest sens, spun surse apropiate, bulgarii au formulat și o plângere penală în țara de origine. Pe de altă parte, asigurătorul de la sud de Dunăre a declanșat acțiuni și pe latură civilă. Folosindu-se de o interepretare a legii din Bulgaria, ei au anulat în ultimele câteva luni aproape 6.000 de polițe vândute românilor. Legea bulgară spune că asigurătorul are dreptul să solicite asiguratului o primă mai mare dacă se constată că s-au schimbat condițiile
  inițiale de asigurare. În acest caz, avocații Dallbogg au arătat că mașinile au fost conduse în România, deși sunt înmatriculate în Bulgaria, prin urmare, condițiile de risc s-au schimbat. Cum în România daunalitatea este mai mare decât în Bulgaria, Dallbogg a solicitat o diferență de primă și, ulterior, a anulat mai multe polițe. De partea cealaltă, intermediarul susține că cererea Dallbogg nu este justificată, întrucât prețul polițelor vândute către români nu era același cu cel al asigurărilor vândute către bulgari. Cu alte cuvinte, arată aceștia, diferența de risc era deja inclusă în primă, prețul “pentru români” find din start de 2-3 ori mai mare decât cel pentru bulgari, deși mașinile erau înmatriculate în aceeași țară.
  .
  Pentru lipsa RCA obligatoriu, şoferii riscă amenzi cuprinse între 1.000-2.000 lei
  Dacă deţinătorul vehiculului nu face dovada asigurării acestuia, după 30 de zile de la data aplicării măsurii prevăzute anterior, poliţia rutieră dispune radierea din evidenţa a vehiculului, potrivit art. 76, alin. 3 din Codul Rutier.
  .
  Verificare asigurare de Bulgaria:
  Valabilitatea asigurarii se poate face online la adresa:
  http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=1,3&l=bg
  .
  Sursa: Profit.ro
  https://www.profit.ro/must-read/exclusiv-cel-mai-nou-jucator-rca-asteptat-sa-salveze-piata-are-probleme-chiar-inainte-de-a-incepe-vanzarile-dallbogg-in-conflict-cu-partenerii-pe-relatia-romania-16895523
  Asigurari Bulgaria anulate
  Asigurare Bulgaria anulata
  Mega teapa cu asigurari de Bulgaria.
  https://www.facebook.com/asiguraribulgariaconstantabacauiasisuceava/

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
21°
cer senin
humidity: 64%
H 34 • L 21
16°
Tue
23°
Wed
26°
Thu
29°
Fri
29°
Sat

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram