Ziua Internațională a Stiloului: Ce se poate întâmpla dacă uităm să scriem de mână!

În prima zi de vineri a lunii noiembrie se aniversează Ziua Internațională a Stiloului, iar una dintre preocupările părinților când cumpără rechizite școlare este legată de alegerea instrumentelor de scris potrivite, în special stiloul. Un scris caligrafic sau măcar inteligibil este foarte important pentru orice persoană. Din acest motiv, în primii ani de școală instrumentele de scris sunt în centrul atenției, pe lângă tot felul de alte rechizite.

În timp ce pentru cei care au crescut cu stiloul, cerneala și sugativa nelipsită, pentru cititorul de scrisori si căutătorul de sentimente ascunse în spatele unei caligrafii perfecte, pierderea îndeletnicirii de a scrie de mână reprezintă pentru specialiști o problemă mai mare decât pare la prima vedere.

Un stilou pentru copii este mai mult decat un simplu instrument de scris. Este un partener de încredere, care le dezvăluie celor mici arta comunicării. Stiloul potrivit îl poate ajuta pe copilul tău să-și dezvolte abilitățile creative și îl va face să iubească cuvântul scris.

Scrisul de mână este modalitatea de bază pentru învățare, deoarece cunoștințele legate de limbă, comunicare și civilizație se leagă în foarte mare măsură de acesta. Un exemplu este stilou parker, îndrăgit pentru modul în care scrie.

Stiloul este printre cele mai cumpărate rechizite școlare și este instrumentul de scris preferat de părinți. Ei îl aleg de multe ori fără să se mai intereseze ce alte opțiuni mai există pe piață.

Avantajele stiloului sunt:

  • Este recomandat de învățătoare deoarece specialiștii susțin că ajută la formarea unui scris lizibil și frumos, deoarece necesită mai multă atenție și răbdare în utilizare
  • Scrie ușor și puțin mai gros decât pixul, nu este nevoie să fie apăsat pe hârtie, ceea ce îl face favorit pentru elevii din clasele primare
  • Poate fi utilizat o perioadă lungă de timp, dacă este un obiect de calitate, din materiale bune
  • Rezervele de cerneală sunt mai convenabile la preț față de minele de pix.

Știai că există în comerț și variante pentru stângaci?

Stiloul are și dezavantaje

Instrumentul de scris trebuie ținut într-o anumită poziție, deoarece nu scrie dacă nu este ținut corect. Acest dezavantaj poate afecta în special copiii din clasa primară, mai ales în primele încercări ale scrierii. De asemenea, acest lucru ar putea să îi descurajeze.

La fel de importante pentru copii sunt și seturile pentru pictură

Pictura în ulei este una dintre tehnicile tradiționale și una dintre cele mai îndrăgite forme ale acestei arte. 

Dacă vorbim de un set pictura copii, trebuie să știi că există mai multe palete de culori din care poți alege cu condiția să ții cont de câteva aspecte.


Puterea pigmentului si gradul de acoperire. Acuarelele pe baza de ulei de calitate au o cantitate dubla de pigment la acelasi volum fata de un produs inferior. 

Umpluturi de pigment Și aplicația impastoProdusele mai ieftine au o umplutura de pigment mai bună, deci, sunt mai utile daca preferi aplicatia de tip impasto. 

Compoziția chimică. În general, acuarelele în ulei de calitate înaltă, cele folosite de marii artiști, conțin pigmenți mai dificil de produs si astfel si mai scumpi. 

4 thoughts on “Ziua Internațională a Stiloului: Ce se poate întâmpla dacă uităm să scriem de mână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *